Rooibos
Rooibos eli ”punainen pensas” on Etelä-Afrikan lahja maailman teenautiskelijoille. Toisinaan rooibosta kutsutaan myös punaiseksi teeksi, mutta todellisuudessa rooibos ei ole tee, vaan aivan eri kasvi. Rooibos kuuluu hernekasvien sukuun. Kasvi menestyy vain hyvin tietynlaisessa ilmastossa ja tietyissä mikrobiolosuhteissa Afrikan eteläkärjessä. Yritykset viljellä rooibosta muualla ovat epäonnistuneet. Ilmastonmuutos saattaa pahimmillaan nirson pensaan uhanalaiseksi.
Rooibos-tee hapetetaan samaan tapaan kuin musta tee.
Rooiboksen aromi on makeahko. Usein rooiboksen hienovaraista makua korostetaan sekoittamalla haudukkeeseen muita yrttejä tai hedelmiä. Huomaa, että rooiboksen haudutuslämpötila on poikkeuksellisen korkea, sata astetta. Haudutusaika on yleensä 5-7 minuuttia. Tämän kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä liian lyhyt haudutus jättää juoman mauttomaksi ja laihaksi.